en | nl
Zo werkt het

Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen. De straat die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch straatfeest. 

Burencompetitie & Groepencompetitie
Op de website van het Klimaatstraatfeest kun je je tot 7 maart 2017 aanmelden voor de burencompetitie of groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met jouw buren. Wil je met jouw voetbalteam, collega’s, vrienden of vereniging meedoen? Meld je dan aan voor de groepencompetitie.

Meedoen met Buurkracht? Meld je dan aan als straat! 
Speciaal voor Buurkrachtbuurten zijn er nu de Binnen-de-buurt-competitie en de Onderlinge-buurtencompetitie. Omdat Buurkrachtbuurten hier automatisch aan meedoen, kunnen ze zomaar dubbel in de prijzen vallen. Klik hier voor meer informatie over de Buurkrachtcompetitie.

Bewijsmateriaal indienen
Alle acties moeten in de wedstrijdperiode (10 oktober 2016 tot 31 maart 2017) worden uitgevoerd. Het bewijsmateriaal (bijvoorbeeld foto’s, bonnetjes of offertes) van uitgevoerde besparingsacties upload je op jullie persoonlijke pagina. Al het bewijsmateriaal wordt beoordeeld door een jury. Na goedkeuring van de jury worden de klimaatpunten bij jullie totaal aantal bijgeschreven. LET OP: Punten worden in de burencompetitie per deelnemend huishouden toegekend. In de groepencompetitie worden de punten per ingeschreven deelnemer toegekend.

BESTE KLIMAATSTRAAT VAN NEDERLAND
Op 7 maart 2017 vindt er een afvalronde plaats. Na deze afvalronde strijden alleen de beste 100 Klimaatstraten door om de titel Beste Klimaatstraat van Nederland. De eindstrijd duurt tot 31 maart 2017, het einde van de competitie. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.