Gouden Ster Gemeente worden?

U kunt zich als 'Gouden Ster Gemeente' aansluiten bij het Klimaatstraatfeest. Op deze manier kunt u beleidsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid behalen, de participatie van inwoners en huurders vergroten en hen op een positieve manier ondersteunen bij het onderwerp energiebesparing.

Met het partnerschap verwerven gemeentes zich een aantal extra’s waardoor het thema energiebesparing, met dit jaar aardgasvrij wonen in het bijzonder, bij bewoners op een positieve manier onder de aandacht wordt gebracht. Wij verzorgen doelgerichte werving en communicatie door middel van onder andere verspreiding van informatie, publicatie van het Klimaatstraatfeest in de lokale media en bij interesse een wervend startevent. Ook geven wij als extra optie een startevent als eerste ‘startschot’ en is er de mogelijkheid de HIER Verwarmt Toolkit boordevol informatie en beeldmateriaal over de Warmtetransitie in het pakket op te nemen.


Werving en communicatie


Met een basisaanmelding helpt het Klimaatstraatfeest Team u bij communicatie en promotie van de campagne in uw gemeente. Ook richten wij ons op het actief werven van deelnemers. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat inwoners van uw gemeente op een uitdagende manier in aanraking komen met het thema energiebesparing. U ontvangt postermateriaal en online advertentiemateriaal, wij verzorgen uw persberichten, wij zetten een doelgerichte Facebookcampagne uit en wij verspreiden onze campagnefilm via uw online kanalen.

Ook kunt u kiezen voor het startevent als extra optie. Rond de start van de competitie organiseren wij een event op een centrale plek in uw gemeente. Het Klimaatstraatfeest zorgt voor het promoteam, promotiematerialen zoals flyers en een ludieke openingshandeling voor bijvoorbeeld een wethouder, waarvan de officiële onthulling van het gemeentebord deel uitmaakt. Hier verbinden wij een mooi persmoment aan, zodat het Klimaatstraatfeest een officiëel startschot krijgt in uw gemeente.


Publiciteit: bereik 4 miljoen burgers


U wordt opgenomen in de media-exposure met ruim 300 vooral lokale publicaties per jaar en een bereik van meer dan 4 miljoen burgers. U krijgt uw eigen pagina op de website van het Klimaatstraatfeest. U ontvangt het bord ‘Klimaatstraatfeest Gemeente’, waardoor iedereen die uw gemeente inrijdt ziet dat uw gemeente partner van het Klimaatstraatfeest is.


Kennis & advies


U krijgt bezoek van een van de buurtbegeleiders van Buurkracht. De buurtbegeleiders delen zo hun ervaring met u over het mobiliseren van burgers en energiebesparing. Ook kunt u zich aanmelden voor het seminar ‘Hoe mobiliseer ik mijn burgers voor energiebesparing?’ Dit seminar wordt verzorgd door de experts van o.a. het Klimaatstraatfeest en Buurkracht in het najaar van 2017. U hoort alles over de succesfactoren van de best scorende buurten en straten en u krijgt handvatten aangereikt om uw burgers te mobiliseren. De seminar is gratis toegankelijk voor twee personen.


Sociale activatie van uw burgers


Het Klimaatstraatfeest versterkt de sociale cohesie en leefbaarheid in uw gemeente omdat mensen elkaar op een positieve manier motiveren tot ander gedrag. Via het Klimaatstraatfeest participeren burgers actief in energiebesparing. Energiebesparing hoeft helemaal niet saai te zijn!


Bijdrage aan milieudoelstellingen & energieakkoord


Het Klimaatstraatfeest is een heldere en doeltreffende manier om het energieakkoord inhoud te geven. Heeft u zelf al acties lopen om uw burgers bewuster met energie om te laten gaan, dan verwerkt en versterkt het Klimaatstraatfeest deze actief in de campagne. Het Klimaatstraatfeest bereikt burgers die niet primair bezig zijn met energiebesparing, bovenop de al meer gemotiveerde inwoners. Uw inwoners krijgen tips en handreikingen van Buurkracht. Gaan zij met Buurkracht in zee, dan treffen zij meer en grotere maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen.


U & uw burgers


U helpt uw inwoners om hun woonlasten te verlagen. In de praktijk blijkt dat veel deelnemers enthousiast worden van het Klimaatstraatfeest. Zij doen een aantal jaren achtereen mee aan het Klimaatstraatfeest, of nemen een volgende stap en gaan verder met Buurkracht. Zo weten zij hun hele buurt te enthousiasmeren. U investeert op een positieve manier in de relatie met uw burgers.


Meer informatie?


De kosten voor deelname zijn afhankelijk van de grootte van uw gemeente. Prijzen en meer informatie kunnen worden verstrekt door het Klimaatstraatfeest Team. Neem hiervoor, of voor andere vragen contact op met Sanne via sanne@hier.nu

Download onze brochure.

Den Haag werkt aan de duurzame stad van de toekomst. Daarvoor moeten we grote beslissingen durven nemen als gemeente, maar ook als Hagenaars: alleen samen kunnen we echt zorgen voor een verandering. Daarom organiseert Den Haag dit jaar De Week Van De Duurzaamheid. Om te laten zien wat Den Haag al allemaal doet, en om te ontdekken wat we nog allemaal meer kunnen doen. Een van de prioriteiten van Den Haag is om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk dag zeggen tegen aardgas om onze huizen te verwarmen, te koken en om te douchen. Door met je buren mee te doen aan het Klimaatstraatfeest leer je veel over hoe het met minder energie en zonder aardgas kan. Een leuke manier om aan de slag te gaan. En de beste straat wint ook nog eens een mooie prijs. Ik hoop dat die straat in Den Haag ligt!

Joris Wijsmuller , Wethouder Den Haag