Algemene Voorwaarden

1. Team


Een team moet met minimaal twee verschillende adressen meedoen om kans te maken op een prijs. Een feestje vier je ten slotte niet alleen! Deelnemende teams hebben tevens gezamenlijke acties uitgevoerd. Het maximum aantal registraties per team is 40. Valse adressen worden automatisch gecontroleerd.


2. Klimaatpunten


De wedstrijd is onderverdeeld in individueel uitvoerbare bespaaracties en bespaaracties waarbij je moet samenwerken. Een actie kan makkelijk of juist wat uitdagender zijn. De punten die per actie worden toegekend, zijn hierop aangepast. Voor sommige acties kan elk team evenveel punten halen. Zo houden we de wedstrijd ook voor kleine, maar fanatieke teams eerlijk.


3. Winkans


Een team maakt maximaal twee jaar kans op een prijzenbudget. Dit kan twee jaar achter elkaar zijn, of twee losstaande jaren. Speel je voor het derde jaar mee? Dan moet de samenstelling van je team voor minstens 50% nieuw zijn ten opzichte van de voorgaande jaren. Dus: speelde je voorgaande jaren met 10 huishoudens mee en dit jaar weer met 10 huishoudens, dan moeten 5 van deze huishoudens nieuw zijn in de wedstrijd (die hebben dus nog nooit meegedaan). Als alle 10 de teams van voorgaande jaren dit jaar weer meedoen, moeten er 10 nieuwe huishoudens bij om de 50% nieuwe leden na te streven. Let op: het maximum aantal registraties per team is 40 huishoudens. 


4. Prijzengeld


Het prijzengeld is bestemd voor het aankopen van die energiemaatregel die je altijd al wilde. Nu kan het! Willen jullie de gewonnen euro's liever besteden aan een spetterend feest? Dat mag. 50% van het prijzengeld mag besteed worden aan een knalfuif voor het hele team. Onze eis is hierbij wel dat je dit organiseert op een verantwoorde manier. Let hierbij op je CO2-uitstoot en het milieu.

De organisatie van het Klimaatstraatfeest vraagt te allen tijde inzicht in de besteding van jullie budget. Wij zullen de winnaars vragen een begroting op te stellen met daarin alle uitgaven en welke partijen je daarvoor wilt benaderen. De betalingen worden overgemaakt aan de partij die ze factureert, niet aan een van de deelnemers in de straat.


5. Inschrijven


Je kunt je vanaf 10 oktober 2017 tot en met 28 februari 2018 aanmelden. Acties indienen kan tot en met 31 maart 2018. Vanaf 1 april 2018 staan de tien hoogste noteringen vast.